Mám podstoupit tep?

1.10.2014 mám podstoupit totálku kyčle - zweymuller. Pořád nevím, zda operaci nemám odložit :( Mám 6měsíčního syna a nevím jak se o něho budu moci starat. Chtěla bych vědět co jste po návratu domů mohli všechno dělat. Nevím jak ho třeba dokážu zvednout ze země. Když na operaci nepůjdu, tak mi odejde rychle i kyčel pravá. Opravdu nevím co dělat. Poraďte prosím. Ještě bych se chtěla zeptat, kdybych na O nešla, jak dlouho mi cca vydrží kyčel v tomto stavu. Chodím, ale kulhám. Bolí mě už permanentně i záda a ta kyčel samozřejmě také, ale dá se to vydržet. Přikládám RTG . Prosím o poznatky, informace, moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Změny jsou jistě pokročilé a přes váš mladý věk je třeba operační postup zvládnout. Pokud byly vyčerpány všechny metody konservativní léčby je při radě ortopeda, který vás léčí a zná a operaci doporučuje na místě.
Pooperačního stavu bych se nebál. Operační postupy jsou velmi propracované, rehabilitace rovněž a úkony o kterých se zmiňujete jistě zvládnete i když ne ihned. Pomoc okolí buzde na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Kolik stojí očkování
Články: Kolik stojí očkování
Očkovací látky proti...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Umírat na AIDS je dnes již zbytečné
Články: Umírat na AIDS je dnes již zbytečné
Je těžké vysvětlit problém...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: