Mám sa obávať tehotenstva a pôrodu

Vážený MUDr. Sládeček, v roku 2008 som ako prvorodička potratila svoje dieťatko (Missed Abort)- 7.týždeň, dieťatku nebilo srdiečko. O 3 mesiace som opäť otehotnela. Tehotenstvo prebiehalo pomerne dobre, i keď som bola na rizikovom tehotenstve. Môj syn sa narodil v 38+1týždni. Ťažký pôrod. (neotvárala som sa, prepichovali mi plodovú vodu, tlačili na brucho - 13 hod. pôrod) Komplikácie nastali až na druhý po pôrode. Opuchy nôh, vysoký krvný tlak,ťažkosti pri srdci. Moje celé telo bol jeden veľký oheň. Lekári to neriešili. To pálenie ustálilo na 5. deň pôrodu, vtedy ma lekári prepustili domov. Opuchy zostali. Presne mesiac od pôrodu som doma začala krvácať. Zachránili ma v poslednej chvíli. Teraz som 3 roky od pôrodu, začala som mať problémy s očami. Vyhľadala som neurológa. Na MR mi zistili, že mám na mozgu ischemické lakúny. Vzali mi krv (výsledky: mutácia MTHFR heterozygot, deficit FXII (46%) Prosím Vás, čo to znamená pre mňa. Je to nebezpečné, ak by som ešte otehotnela? Ďakujem veľmi pekne.

Odpověď odborníka:

K vašemu problému by se mel v prvé řadě vyjádřit neurolog,vzhledem k nálezu na mozku, a dále se řiďte jeho doporučením. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: