Mám se bát artroskopie?

Dobrý den,jsou to tři roky,kdy mi byla diagnostikována chondropatie pately. Dřív mě to nijak neomezovalo,ale pak se bolesti pořád zvyšovaly. Často se mi podlamuje koleno (třeba i naschodech) a pak spadnu. Taky závodně jezdím na koních parkur a už se na něm neudržím. Vyzkoušela jsem už snad všechno od el. rehabilitací,kloubních výživ až po vodní rhb. Nic však nezabralo. Doktor mi tedy doporučil artroskopii kolene. Je mi 15 let a tak jsem se chtěla zeptat,jestli se mám té artroskopii kolene bát. Mám totiž strach,že už si na koně nikdy nesednu. Mockrát děkuji za vaši odpověď. S pozdravem Veronika Nováková

Odpověď odborníka:

Na koně si jistě sednete. Pokud jsou potíže závažné a lékař zvažuje artroskopii není třeba se zákroku bát. Stálo by ještě za úvahu, abyste se zkusila svého ortopeda otázat, zda podle charakteru vašich potíží a nálezu by byla vhodná metoda ACP, aplikace vlastní stimulované plasmy do kolena. Tato metoda ale není hrazena pojišťovnou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: