Mám špatné léky nebo ještě počkat?

Dne 4.12.2012 změna léku Thyerotom s levothyroxinem 40 mikrogramů a 10 s liothyroninem mi byl dán lék Letrox 75 s postupným zvyšováním dávky až na 2 tablety denně. Nyní nateklá v obličeji, váha plus 5 kg, oteklé oči, křeče, zácpa, zima,deprese, kruhy pod očima. deprese a špatná nálada. Je to Hashimotova tyreoditida? Mám jít o měsíc dříve k lékaři na dop. kontrolu?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše obtíže by mohly částečně odpovídat snížené funkci štítnice - doporučila bych kontaktovat Vašeho endokrinologa minimálně telefonicky a domluvit se s ním na dalším postupu. Objektivně se ale jinak než odběrem krvi nedá určit, jestli je aktuální hladina hormonů štítné žlázy v normě, nebo nikoliv a potřebujete úpravu léků. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: