Mám syfilis ?

Dobrý den, před pár dny se mi objevila menší podkožní bulka na penisu, myslel jsem že je to nějaký podkožní bolák, snažil jsem se ho poměrně silně vymáčknout a šlo to jen trošku tak jsem to nechal být, druhý den byl větší a bolestivý ( měl jsem za to že to byl následek silného mačkání ) večír jsem pocítil bolest na třísle a byla to malinko zvětšená uzlina, bolestivá a zarudlá. Večír jsem bulku zkusil namazat konopnou mastí jestli opravdu nešlo jen o nějaký vřídek a ráno se tam ukázala tmavá skvrna viz. Foto. Nemůže jít o syfilis ? Pohlavní styk jsem za poslední 3 měsíce neměl. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý Jakube, s největší pravděpodobností o syfilis nejde(u syfilis jde o typický nebolestivý vřed!)vzhledem k fotografii se nejspíše jedná o hnisavý zánět-folikulitidu- s reakcí v tříselných uzlinách. Doporučuji Vám Framykoin mast a oplachy v hypermanganu a hlavně ho nemačkat!

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Sádlo je (opět) zdravé
Články: Sádlo je (opět) zdravé
Není to poprvé, kdy vědci...
Otrava železem
Články: Otrava železem
K léčení anémií a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Umíte pečovat o kardiostimulátor?
Články: Umíte pečovat o kardiostimulátor?
Pokud máte v rodině nebo...
Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Články: Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Někdo by si mohl myslet, že...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: