Mám změnit chirurga? a doporučíte mě nákýho kvalitního v pardubicích?

Dobrý den, zlomila jsem si ruku tenhle pátek večer otok pořád trvá neustupuje, spíše se zhoršuje, včera u lékaře jsem taky poznamenala, že se kosti hnuli....odignoroval to...neříkala jsem mu to, abych byla zajímavá, ale už ten pocit kdy se vám zlomený kosti hnou znám a už jednou to srůst špatně nechali...a zlomenina se hojila tenkrát rok...mám zlomený obě kosti za zápěstím cca 2cm (je to zavřená zlomenina a úhel zlomení byl 90stupňovej) palec mám opuchlej a ztuhlej, v podstatě i ostatní prsty, ale né až tak moc, jak dlouho může trvat otok? a mám si sehnat radši jiného chirurga? PS: nemůžu najít ani optimální polohu aby mě dlaha někde netlačila, a otok mě většinou mizel 2 den po zadlahování, ale ted vůbec a od v podstatě prstů po loket mám ruku nateklou celou. Zatím nečerná, ale dnes ráno jsem necítila malíček a palec s kloubama mě otéká tak že mě dlaha řeže...zatím to nečerná, ani nemodrá spíš brní tuhne a puchne, lék ibuprofen na bolest moc nezabíra...Děkuji zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzano. Z toho, co popisujete, soudím, že je to zlomenina komplikovanější. Pro takovou platí, že se s ní pojí větší otok, bolestivost i delší doba hojení. Zároveň ale také častější kontroly a kontrolní rentgenové snímky. Vjem posunu kostí je možný, pokud je však rentgenový snímek vyhovující a postavení úlomků správné, nemusíte se jím jakkoliv rozptylovat. V prvním týdnu bývá místo zlomeniny velmi oteklé a s tím může souviset i dočasný nervový útlak, který se projevuje brněním. Nikdy však nesmí dojít k tomu, že byste ztratila citlivost anebo že by končetina nápadně změnila barvu a prokrvení. V takovém případě je nutné neprodleně kontaktovat svého ošetřujícícho lékaře. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
narazenina | Od: martin | 17.9.2015 19:11
Dobry den potreboval bych se zeptat jak se pozna narazenina od zlomeniny prootoze mneto boli tak nevim jestli jeto zlomenina a narazenina kdyz si sahnu najedno misto tak mne to boli jako modrina dekuju martin
reagovat
re:narazenina | Od: uLékaře.cz | 21.9.2015 10:57
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Články: Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Až polovina všech diabetiků...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Články: Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Slovo aneuryzma jste mohli...
Na bolest hlavy platí homeopatie
Články: Na bolest hlavy platí homeopatie
Bolest hlavy je jednou z...
Vraťte spánek do normálu
Články: Vraťte spánek do normálu
Každému se občas se stane...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x