Mandle

Dobry den, dcera ma jit 20.února na odstraněni nosni mandle, o zmešení krční mandle chtějí ještě konzultovat. V květnu jí bude šest let, ale už teď vypadá na 2.třídu. Touto větou chci upozornit na poměr těla k velikosti mandlí. Často v noci dýchá ústy a navíc od listopadové nemoci se opět rozběhlo astma. Na alergologii kromě Ecobecu a Ventolinu dostala na zlepšení dýchání nosem Avamys. Nejsem příznivcem kortikoidů a to byl další důvod, proč jsme navštívily místní ORL. S doporučením jsme jely na ORL v místě, kde by měl být zákrok proveden. Termín operace byl sice určen, ale po této další konzultaci jsem na vážkách. Poruchy dýchání ve spánku nemá a prý by za rok až dva mohlo dojít ke změně velikosti mandle. Dcera je nyní lepší, proto jsme Avamys přestali užívat, ale co bude dál ,až příjde další nemoc? Děkuji Vám za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel, v tomto Vám nemohu pomoci, když jsem Vaši dcerku neviděla. Navíc každý lékař může vidět problém trochu jinak a definitivní rozhodnutí, zda operovat či ne je nakonec vždy na rodičích...Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: