Mandle absces

Dobrý den po dolecene angíne, lék Ospen mám nový problém, ne jaký jsem si myslel novou angínu, ale absces. dnes jdu třetím dnem na čištění, první den hnisavý váček prorizly, druhý den to bylo o něco méně málo nateklé, dnes třetí den je to stejné, ale hodně to bolí. Kloktám Tamtum Verde a píchají mne penicillin. Poraďte, mám strach..... Prý když se to nezlepší - pouze levá mandle operace s uspáním a mandle pryč... Byla by lepší operace laserem? Problém mám pouze na levé mandli.... Někde jsem četl, že by to mohlo být i něco infekčního, krev mi v nemocnici nebrali..... Je nějaká vyhlášená nemocnice, soukromá klinika, mám strašný strach. Jako malý jsem měl často hnisavé angíny, chodil jsem do Motola k paní docentce Bláhové, která mne opakované angíny vyléčila a problémy mám až teď. Předem děkuji za pomoc. Petr Pokštefl.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se skutečně jednalo o paratonsilární absces je terapie o které píšete správná!! Někdy se dokonce bere celá mandle rovnou , ve vašem případe se zvolil konservativnější postup!Paratonsilární absces je vlastně komplikací bakteriální anginy, infekční příčina je tedy nasnadě!! Strach byste měl spíše mít, pokud by se problém neřešil!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x