Manžel má pod hypofýzou d...

  • Dotaz od: Hana Lisseová
  • Publikováno: 21.3.2008
  • uLékaře.cz

Manžel má pod hypofýzou dva nezhoubné novotvary, které způsobují, že má stále bolesti svalů, kloubů, hlavy a je unaven. Cca r.1999 mu neurochirurg řekl, že mu je nemohou odoperovat, protože by mu ublížili ještě víc. Není od té doby nějaká možnost, která by mu pomohla? Medicína se přece stále vyvíjí. Lékař mu kdysi napsal alespoň únavový syndrom a těžkou neurastenii, aby dostal alespoň částečný invalidní důchod. V práci nevydrží, usíná a je vyčerpaný. Není nějaká naděje, že by po té době už byl nějaký přístroj nebo lék, po kterém by se to vstřebalo? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, jaká je přesně situace, ale operovatelnost útvarů může posoudit pouze neurolog ve spolupráci s neurochirurgem (zeptejte se také na metodu stereotaktické radiochirurgie, tzv. gama-nůž, který je ale pouze v jediné nemocnici v Praze). Doporučuji manželovi znovu se obrátit na neurologa a poradit se o možnostech léby.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: