Marker ca 125

Dobrý den. Mám na Vás dotaz. Manželce byl v září 2015 zjištěn markr ca 125 ve výši 36. V lednu 2016 se žena podrobila operaci, při které byla odstraněna endometrioza, částečně vaječníky a srůsty. Nyní v únoru se opět podrobila vyšetření na ca 125 a hodnoty se téměř zdvojnásobily na 66. Manželka se bojí rakoviny. Poraďte nám, prosím, kam máme jít na vyšetření nebo co máme dělat, aby se vyloučila možnost onemocnění. Za Vaši odpověď předem děkuji. Martin.

Odpověď odborníka:

Milý Martine, zcela chápu Vaše obavy. Ale na prvním místě nutno napsat že Ca 125 se zvyšuje i při nenádorových onemocněních ! A to i u nezhoubných onemocnění vaječníků a dělohy, při cystách na vaječnících, výpotcích v břišní dutině , což všechno může být i komplikací endometriozy. Ale v tuto chvíli je nutné žádat po lékaři, který indikuje vyšetření ca 125 řádné vysvětlení - proč to nabíral a co to podle něj znamená a JAK si to v tuto chvíli ověříte. Pokud by se zodpovězením otázek byl problém , pak se zkuste obrátit do velkých nemocnic na konzultaci do Onkogynekologických center - ve VFN či FN Motol mají takové ambulance a zkuste problém zkonzultovat tam. Ale já věřím, že vše bude v pořádku a držím palce!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x