Marker ca 19-9

Dobrý den , promiňte, že se na Vás obracím se svým dotazem. Jsem po karcinomu prsu , který mi byl diagnostikován v listopadu 2011. Podrobila jsem se operaci , chemo i radioterapii. Doposud byly všechny výsledky v pořádku, až při posledním odběru krve nebylo vše jak má být marker CA 19-9 130,7 Erytrocyty /RBC/ 3.03 hemoglobin /HGB/ 80 První odběry byly provedeny 23.5. Další odběry byly provedeny mojí praktickou lékařkou 31.5. Krevní obraz a ostatní markery byly v pořádku kromě markeru CA 19-9, hodnota se zvýšila na 170. Kolonoskopie / 6.6 / - byla v pořádku. 8.6. jsem byla u své onkoložky, opět mi byla odebrána krev, vše v pořádku, kromě markeru CA 19-9 / 500 /, Jsem objednána na gastroskopii a na CT břicha a malé pánve Na toto vyšetření jdu 30.6., dřive volno není. Chci se zeptat, zda by to nemohlo být způsobeno žlučníkovými kameny? Stále užívám TAMOXIFEN. Děkuji za odpověď. Jitka Č.

Odpověď odborníka:

Milá Eliško,marker ca 19,9 je opravdu nespecifický, může se zvyšovat i z jiných důvodů než nádorových, např. i u žlučových kamenů či zánětu v zažívacím traktu. Bez zobrazovacích metod, CT, však budeme jen hádat. Zkuste vydržet s nervy, moc Vám držím palce !KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: