Marvelon vs. antibiotika

Dobrý den paní doktorko, už jsem vážně tak zoufalá, že nevím na koho se obrátit. Doufám, že vy mi konečně zodpovíte můj dotaz. 14. ledna jsem nasadila antikoncepci Marvelon. Ode dne 18.1. jsem dostala antibiotika Ospen 1500 po 8 hodinách z důvodu Streptokoka. 21.1. jsem měla nechráněný pohlavní styk se svým přítelem. Chtěla bych se zeptat zda Ospen snižuje účinky Marvelonu již od prvního dne užívání. Pokud ano, mohla bych být těhotná? Mám si koupit těhotenský test nebo vysadit Marvelon, abych zjistila, zda dostanu mestruaci? Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, běžná antibiotika, tedy i Ospen, účinek antikoncepce nesnižují. Nepřerušujte užívání antikoncepce dříve než doberete celé platíčko. Pokud antikoncepci užíváte bez zapomínání, před otěhotněním vás chrání.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: