Masáž osob s kardiostimulátorem

Prosím o radu, mám babičku 86 let, která má voperovaný kardiostimulátor. Dnes přišla s tím, že ji bolí rameno abych ji namasírovala (mám na to kurz). Může se to? Není tam kontraindikace? Trochu se toho bojím. Děkuji za odpověď. S pozdravem Jana

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jano, pokud se při masáži vyhnete kontaktu s oblastí, kde je hmatná resistence způsobená kardiostimulátorem, nemělo by dojít k jeho poškození či poruše jeho funkce. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: