Masivní výskyt bakterií

Dobrý den, 23.prosince jsem navštívila svou lékařku na gynekologii s bolestmi v podbřišku, vyšetřila mne , vzala stěr a na ultrazvuku neshledala nic co by znamelo zánět, či cystu nebo jiné. Pouze pohmatem byla oblast citlivá a bolestivá. Předepsala mi ATB Azitromycin mylan na 3 dny. ATB jsem si nevzala hned, myslela jsem si jestli to třeba nepřejde, jestli nejsem jen natažená z práce. Bohužel to nepřešlo ani po vybrání ATB. 4.1. jsem navštívila svého obvodního lékaře, jestli to nemůže být něco jiného (střeva, slepák, močový měchýř). Vyšetřil mne a řekl že to vypadá na slepé střevo, tak jsem navštívila chirurgickou kliniku u sv.Anny tam mě vyšetřili a neshledali, že by to bylo slepé střevo, ale vyšetřením přes konečník řekli že je to rozhodně zánět dělohy. Odeslali mne na ultrazvuk celého břicha a na gynekologické konsilium k jinému gynekologovi. Na ultrazvuku bylo vše v pořádku. Na gynekologii (musím podotknout že jsem zrovna měla první den menzes, který se mi díky Azitromicinu pravděpodobně zpozdil) mě vyšetřila paní doktorka, zánět dělohy řekla že to asi není, že tam nic nevidí, ale vzala stěr na kultivaci a nařídila klid a být v teple. Na druhý den jsem šla ke své lékařce a ta řekla že mi dá neschopenku a vzala krev na chlamydie. Po týdnu jsem si šla pro výsledky, nejdřív k mojí paní lékařce, ta mi řekla že jsem naprosto v pořádku ale že mi tu neschopenku ještě prodlouží. Potom jsem šla na gynekologii kam mě odeslali z chirurgie na konsilium a tam mi paní Dr řekla, že mám masivní výskyt dvou bakterií Enterococcus faecalis a Burgholderia cepacia a napsala i přes to že jsem jí řekla že mám alergii na ampicilin a penicilin, augmentin a Macmiror. V lékárně mi místo augmentinu dali Amoksiklav (že je to stejný obsah látek, jen jiný výrobce). Nejsem člověk co by dlábil ATB 5x do roka a tudíž jsem nevěděla že se jedná o penicilínovou řadu. Došla jsem domů a naštěstí si přečetla letáček. Volala jsem si k paní dr co mi předepsala špatné atb a omlouvala se a že ať se stavím na druhý den pro správné. Dostala jsem tedy Doxybene 100 v tobolkách s dávkováním 1 tobolka po 12 hodinách na 5 dní. Užívám ted už pátý den ATB a zavádím na noc Macmiror. Stav stále stejný, podbřišek pobolívá pořád jako při silné menstruaci, problém mám i v případě že jdu na velkou. Bolest při tlačení. Úlevu pocituji, ihned po vyprázdnění až už na malé či na velké, nebo mě to hodně bolí při plynatosti. A opět úleva po "vypuštění" :D nevím jak to jinak napsat :) omlouvám se. Tento problém nemám prvně ale poprvé co mi nic nepomáhá. Koupila jsem si ještě citrovital kapky a 2x denně si jej dávám do vody, pak mezi atb si beru probiotika biopron vždy dávám pozor aby to mělo alespon 4 hodiny odstup od ATB. Nejím vůbec nic mléčného a nejím ani nic s obsahem železa, jak jsem byla upozorněna v lékárně, že se to na tyto atb nesmí. Už opravdu nevím co by to mohlo být, mám pocit že si mě přehazují jako horký brambor. Rozhodla jsem se že pokud moje lékařka nebyla schopná do dnešního dne mi říct výsledky kultivace z 23. prosince a navíc mi řekne že jsem naprosto v pořádku, tak u té prostě končím. Ale co by to mohlo být jiného, kam se obrátit. Menstruaci mám vždy první 2 dny velice silnou a hodně bolestivou bez paralenu se neobejdu, ale délka trvání je třeba jen 4 dny, HA neberu. Moc Vás prosím o radu. Děkuji předem Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mnoho lékařů, monoho diagnoz. Více k tomu napsat nemohu. Každý na to kouká očima svého oboru a pravda je úplně jinde, jen najít souvislosti. Co se nedaří při vyšetřování, nepodaří se jistě ani internetu. Máte li poblíž ordinaci celostní medicíny nebo i čínské medicínym, obraťte se tam.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: