Mast klotrimazol ve 2.týdny těhotenství

Dobrý den, jsem ve 4.týdnu těhotenství. Jsem velice nervózní, protože na počátku 2.týdne jsem asi 3 dny používala mast klotrimazol. Bála jsem se, jestli se mi nevrací mykóza. Od té doby jsem ji již nepoužila. Lékař mi řekl, ze se používat nesmí a teď se uvidí, jestli to plod přežije. Chtěla jsem se zeptat, jestli by bylo nějaké riziko, že by plod mohl růst dál a poškozený? Nebo mám jen zbytečné obavy. Poznalo by se vše z případného UTZ? Mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

3 denní aplikace klotrimazolu v 2 týdnu by na plod neměla mít vliv případné odchylky i když je nepředpokládám by ultrazvuk ve 12 nebo ještě lépe ve 20 týdnu rozlišil,nedělejte si zbytečné obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: