Masturbace

Dobrý den ptal jsem se na masturbování jestli to vadí že masturbují každý den občas i dva krát za den jestlí pak nemám málo spermii na oplodnení partnerky občas mám scvrkle koule asi je tam toho málo a vy jste mi odpovědeli na : Při pohlavním styku, pokud dojde k výronu semene můžete partnerku oplodnit. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpověď odborníka:

Mladý muži, zdravím Vás, já Vám určitě neodpovídal-nejsem ani žena ani dr.Janoušková. Takže, při častém pohlavním styku se určitě varlata nescvrkávají, to byste je po pár týdnech souložení měl maličké jako hrášky. A teď k masturbaci - pokud vycházím z toho, že je Vám 36 let(jak uvádíte v mailu), tak bych očekával,že budete mít partnerku a s tou budete mít sex-pokud bude dostatečný, nebude patrně třeba masturbovat. Nebo máte zvýšenou chu´t na sex, což nemusí být nic závadného,ale bylo by dobré vědět, zda nemáte nějakou hormonální poruchu-což může být důvod ke zvýšené chuti na sex.Občas se také mladým mužům stává, že mívají závislost na pornu a ženám se vyhýbají. A teď k otázce plodnosti. Pokud je muž zdravý-má v pořádku spermiogram,tak samozřejmě může mít s partnerkou sex třeba několikrát za den a oplodní ji-pokud sperma není kvalitní,tak při častém sexu nebo masturbaci, se kvalita spermií-jejich množství pohyblivost a další faktory, které vyšetřujeme,snižují, někdy i výrazně. Záleží tedy na Vás, zda se nerozhodnete, jestli by nebylo vhodné, abyste se nechal vyšetřit, abyste znal svůj zdravotní stav. Můžete se, samozřejmě, objednat k nám do Sexuologického ústav u, kde Vás bezplatně vyšetříme. S pozdravem MUDr.Luděk Fiala, MBA

odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA
odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: