Mateřská znaménka

Dobrý den, mojí dceři 13 let se vytvořilo již od dětství mnoho znamének. Protože je v období, kdy se poměrně dost sleduje, začaly jí vadit znaménka na břiše. Jedná se o pravidelné kulaté tvary, které nejsou nikterak vystouplé. Chtěla bych se zeptat, zda je nutné ji nechat odstranit všechna znaménka? Jedno znaménko je tmavší kulatý puntík a okolo je světle hnědé pravidlé lemování. Je takové znaménko nebezpečné? Jde mě spíš o to, jesli mám začít panikařit už před vánocema nebo to můžu nechat až po novém roce. Mockrát děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Rozhodně nepanikařte. Podle vašeho popisu o žádná riziková znaménka nejde. Navštivte kožního lékaře, který znaménka prohlédne a posoudí, zda je nutné něco odstranit či nikoli. Ale počítejte s tím, že po odstranění zůstávají jizvy, takže odstraňovat znaménka, která to nevyžadují, asi není úplně moudré.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: