Mateřské znaménko

Dobrý den. Mám mateřské znaménko v oblasti podbříšku, v místě kde téměř doléhá okraj kalhotek. Nebyl s ním problém, avšak v poslední době mě bolí v podbříšku a znaménko změnilo barvu a můžu s jeho povrchem lehce hýbat. Může to být nebezpečné? Měla bych ho nechat odstranit? Díky..

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie, znaménko, které je drážděné, nebo mění svůj vzhled by mělo být odstraněno. Doporučuji navštívit chirurgickou ambulanci, nebo i některé kožní ambulance nabízejí odstraňování nekomplikovaných znamének. Po vyříznutí se znaménko posílá na histologický rozbor, takže pak je i definitivně vyšetřeno.

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: