Mateřské znamínko

Dobrý den, bylo mi odstraněno poměrně velké znamínko na obličeji (cca 1 cm x 0,8 mm), které mě v poslední době svědilo. Na tváři jsem ho měla cca 20 let. Lékař se kvůli umístění na obličeji rozhodl pro vypálení znamínka. Trvala jsem na histologii a tvrdil, že na rozbor půjde horní kůžička znamínka. Chtěla jsem se zeptat - je to dostačující? Pokud by znamínko bylo zhoubné, poznalo by se to i z jeho horní části nebo by bylo nutné vidět znamínko celé? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud je podezření, že jde o zhoubné bujení, je vhodné provést histologii celého útvaru. Ale váš lékař je přesvědčen, že o nic nebezpečného nejde, jinak by zcela jistě trval na vyříznutí celého útvaru.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: