Mateřské znamínko - nepravidelný tvar

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně mateřského znamínka co mám na stehně- poslední dobou jsem si všimla že se trochu zvětšilo a hlavně má nepravidelný tvar (dřív nemělo) - dalo by se možná říct do tvaru kytky, nebo 2 malé trojúhelníčky v sobě. Vystouplé není, barva tmavší hnědá, nesvědí, bez strupu. Ale bojím se aby to nebylo něco vážného. Ke své kožní lékařce jsem objednaná až za 3 týdny a jsem z toho dost nervózní tak píši Vám ikdyž vím že bez vyšetření je to těžké posoudit. U lékařky jsem byla cca před rokem a řekla mi že patřím do rizikové skupiny, od té doby se dost bojím. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud znaménko změní tvar, jeho okraje jsou nepravidelné, příp. je nerovnoměrně pigmentované, je vhodné ho odstranit. Ještě se ale nemusí jednat o rakovinu, častější je nález tzv. dysplastického névu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: