Maz v uchu

dobrý den, je nutné se obejdnat k ušnímu s ušním mazem ( špuntem ) v uchu přes praktického lékaře ? je normální, aby se špunt udělal i přesto, že si uši normálně myji a v mém věku 23 let ? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer- tvorba ušního mazu je fysiologickou funkcí- nejde tedy o žádné hygienické selhání. Vzhledem k průběhu zevního zvukovodu není možné, aby si člověk očistu provedl sám. Žádný rozumný lékař nebude chtít doporučení pro tuto akci, každý člověk si tuším dokáže představit, jak je stav zalehnutí ucha nepříjemný.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: