Mdloba

dobry den je mi 18 let a zhruba pred rokem jsem ve skole omdlela od te doby mam strach, ze se mdloba bude opakovat znovu.Kazdy den na to musim myslet, nedavno kdyz jsme byli ze skolou na exkurzi ve skole,tak jsem porad na to myslela az se mi zacalo nejak tocit v hlave a musela jsem odejit,protoze jsem se bala,ze opet omdlim. Muzu si to nejak vyvolavat psychicky?kdyz na to porad myslim?Tlak jsem mela jednou u lekarky zvyseny a pak po opakovanem mereni byl uz normalni.dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě se jedná o typický příznak panické ataky. Na začátku stojí skutečný tělesný problém ( např. mdloby z přechodně nízkého tlaku). Vaše psychika si tento stav zafixovala jako nepříjemný zážitek a samotná psychika je pak schopna tyto stavy opět vyvolávat, např. při pobytu ve stejném prostředí jako tehdy při mdlobě, nebo v tramvaji, metru, v obchodě apod. Neléčený stav může v krajnosti vést až k tomu, že se postižený jedinec bojí vůbec vyjít z domu, aby se mu neudělalo špatně. Na nic nečekejte a navštivte psychologa či psychiatra, v počátcích se tyto stavy dají dobře léčit kombinací léků a hlavně psychoterapií.

Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: