Mdloby po jídle

Rád bych se pokusil zjistit víc ohledně mého zdravotního problému. Po rodinné oslavě se mi jednoho dne udělalo velice zle (vyskočil mi krevní tlak a puls,bušení na hrudi,pocit na omdlení). Byl jsem odvezen do nemocnice kde mi natočili EKG-v pořádku, podali injekčně Apaurin a byl jsem hospitalizován. Je mi 21 let, příležitostný kuřák, alkohol zřídka. Na druhý den mi bylo dobře, ale do doby než jsem snědl snídani,poté přišly stejné příznaky. Opět EKG-v pořádku a nasadili mi tablety na vysoký tlak- Losartan a Bisoprolol (nikdy jsem s tlakem problém neměl). Nyní už uplynulo několik týdnů od hospitalizace, užívám tabletky na tlak, ale i tak občas po jídle se mi udělá stejně špatně (je mi na omdlení, nafoukne se mi žaludek, buší mi srdce, mám studené ruce a nohy a cítím tlak na levé straně pod žebry). Nevím co mi může být jelikož jsem byl na krevních testech a vše mám v pořádku. Předem děkuji za radu a přeji hezký den. Daniel

Odpověď odborníka:

Vážený opane Danieli, pokud jsou všechna běžná laboratorní vyšetření v pořádku, doporučuji Vám domluvit se na tzv. holterovském (24-hodinovém) monitoringu tlaku krve k upřesnění příčin jeho případného kolísání. Nezávisle na výsledku tohoto sledování Vám doporučuji vyšetření tzv. glykemické křivky k posouzení vlivu příjmu potravy. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: