Medrol

Dobrý den,prosím Vás zajímalo by mě jestli dávka 16mg medrolu denně je vysoka a taky jestli je zde velke riziko přibírání na váze,popřípadě nějaké rady zda se tomu jde vyhnout. Mám to na šest týdnů...Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dávka 16 mg Medrolu je středně vysoká, záleží ovšem i na Vaší váze. Je možné, že mírně priberete na váze - citlivost na tyto nežádoucí účinky kortikoidů je však individuální. Doporučuji: dostatečný pohybový režim - aspoň 30 min. pohybu denně, vyvarovat se sladkého, tučného, nezdravého, jíst pravidelně v menších porcích 6x denně, vhodná je zelenina kvůli obsahu draslíku, doporučuji i mléčné výrobky. Pokud budete Medrol užívat jen 6 týdnů, nežádoucí účinky nebudou velké.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Články: Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Mnoho lidí o sobě říká, že...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Články: Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Pulz neboli tep nás...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Poruchy hlasu u dětí
Články: Poruchy hlasu u dětí
Příznakem poruchy hlasu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: