Medrol v těhotenství

Dobrý den, mám revmatoidní artritidu.Více jak 3 roky jsem brala metotrexát a 1,5roku biologickou léčbu. Před 1,5rokem jsem metotrexát a biologickou vysadila z důvodu plánovaného těhotenství.Bez léčby jsem vydržela měsíc a pak mi byl nasazen medrol,který jsem brala v dávce střídavě jeden den 6mg/den a jeden den 8mg/den.Nyní jsem jsem dávku snížila na 6mg/obden a beru k tomu léky od bolesti(diclofenak)a homeopatika,protože již jsem těhotná a chci se zeptat,jestli nemůže medrol a diclofenak miminku nějak uškodit a jak dlouho ho můžu brát? Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Medrol i Diclofenac v těhotenství užívat můžete, je-li to nezbytné. U Medrolu žádné zvláštní omezení není, diclofenac je však třeba vysadit po dosažení 28. týdne těhotenství, protože by mohl vést u dítěte ke komplikacím.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: