Měkký děložní čipek - možné těhotenství?

Dobrý den, teď jsem 3 měsíce brala antikoncepci a další měsíc jsem vysadila (kvůli bolesti hlavy) a s přítelem jsme měli několikrát pohlavní styk. Pokaždé nějakou dobu před vyvrcholením jsme sex utli, teď mám menstruaci opožděnou o čtyři dny, prsa mě nebolí a nemám žádné těhotenské příznaky, tak nevím jestli jsem a nebo nejsem těhotná? Můj čipek je měkký a otevřený. Děkuji za odpověď a pěkný den

Odpověď odborníka:

Milá Kristýno, přerušovaná soulož není bohužel spolehlivou antikoncepční metodou. Pokud by vám menstruace meškala více než týden, tak si udělejte těhotenský test. Může se stát, že budete mít po vysazení antikoncepce menstruaci nepravidelnou a pokud budete mít těhotenský test negativní, tak můžete buď vyčkat zda se cyklus upraví sám, nebo zajděte ke gynekologovi. Pokud by byl těhotenský test pozitivní, tak také zajděte ke gynekologovi do těhotenské poradny. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: