Měla bych navštívit imunologa, když jsem měla 2 streptokoky?

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat a požádat o radu. Měla jsem během 4 měsíců 2 streptokoky, pokaždé jiného typu. V poslední době neustále trpím rýmou a bolestí v krku. Měla bych si zajít k imunologovi? Moje kamarádka mi to doporučila, ale můj doktor mi o tom zatím nic neříkal. Sama si nevím rady, prosím mohla byste mi poradit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, indikace k imunologickému vyšetření je opakované respirační infekty více jak 4x za rok. Pokud trvale přetrává rýma doporučila bych ORL vyšetření, pokud by zde bylo vše v pořádku, doplnila bych alergologické vyšetření. Zatím zkuste pravidelně užívat probiotika, do nosu stříkat Vincentku.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: