Melanom a ct

Dobry den, kozna lekarka vyslovila podozrenie, ze jedno z mojich znamienok moze byt melanom. Na internete som o tom dost prestudoval a zistil som, ze sa jedna o jednu zo zakernych typov rakoviny a velmi prudko metastazuje. Asi pred mesiacom som bol na CT brucha (je tam aj to podozrive znamienko). Je mozne touto metodou zistit pritomnost rakovinovych buniek, resp melanomu? Markery v krvi mi vysli tiez negativne...Je nejaka ina moznost ako sa ta melanom identifikovat, ci len histoilogickym vysetrenim? Pomozte prosim. Vdaka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mariane! Markery z krve a histologie jsou nejdůležitější metody identifikace tohoto druhu nádoru. CT lze použít ke stanovení rozsahu nemoci, pokud se nádor šíří - metastazuje. Vyšla-li histologie negativní, nemáte se čeho obávat. Markery v krvi nejsou 100% spolehlivé, ale jejich negativita rozhodně znamená, že výskyt melanomu je u Vás nepravděpodobný.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: