Melatonin a rozstroušenná skleroza

Mám velké potíže s nespavostí, už zhruba 16 let nespím normálně, kromě toho mám rozstroušennou sklerozu, takže únava dvojnásobná. Vyzkoušela jsem prakticky všechno, přez všechny druhy léků, hypnozy, alternativní medicínu, vše marné, nyní si chci nasadit melatonin. V příbalovém letáku je uveden jako ne moc vhodný pro pacienty s autoimunitou. Co si o tom myslíte. Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na autoimunitní procesy mají vliv nejrůznější hormony /prokazatelně např. prolaktin, ženské pohlavní hormony -situace ještě není dostatečně do hloubky prozkoumána, jejich dysbalance ale autoimunitu zhoršují/ a pokud je v příbalovém letáku psána opatrnost, akceptovala bych to plně. Zkonzultujte situaci s nespavostí ještě s neurologem, který se stará o vaši RS, může mít třeba zkušenost s melatoninem pozitivní, ale bez jeho schválení bych lék nebrala. Zkuste také zkontaktovat pracoviště spánkové medicíny, kontakty najdete zde:http://www.dobry-spanek.cz/seznam-lecebnych-center, může jít u vás o jiné, odhalitelné příčiny nespavosti, se kterými by vám v těchto vysoce specializovaných centrech mohli poradit jaksi více "na míru".Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: