Melatonin v tehotenstvi

Dobry den pani doktorko, jsem v 7.tydnu tehotenstvi a mam velke problemy s nespavosti. Neusnu treba celou noc. Vse zacalo po porodu 1.ditete, kdy jsem kvuli tomu zacala brat antidepresiva, ktera nyni neuzivam - nekolikrat tydne jsem brala pulku 15 mg mirtazapin. Docetla jsem se o melatoninu, chtela bych ho zacit brat, je bezpecny v tehotenstvi? To ze nespim, me velmi vycerpava. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v laboratorních studiích nebyl potvrzen škodlivý vliv melatoninu na embryo, nicméně není dostatek klinických studií a v současné době se podávání melatoninu v těhotenství nedoporučuje.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x