Meningeom

Na nedávném vyšetření MR mi byl zjištěn meningeom infratentoriálně vlevo na kontuře mozečkové hemisféry, prosím můžete mi sdělit možná rizika? Může mít s tímto souvislost cukání pravého oka několikrát během dne?

Odpověď odborníka:

Paní Ryšavá,
meningeom je nezhoubný nádor mozku, který roste velmi pomalu. Malé meningeomy se jen sledují. Pokud jsou velké, překáží v uvnitř lebky a mohou utiskovat mozkovou tkáň a působit různé potíže dle svého umístění, ty se operativně odstraňují. Většinou jsou lokalizovány v dobře přístupných povrchových lokalizacích. Je-li ten Váš lokalizován na povrchu mozečkové hemisféry nezodpovídá za cukání pravého oka, tudy nerv ovládající svaly oka neběží. Přesněji by Vám to vysvětlil Váš neurolog, který má k dispozici Vaše MRI snímky a lépe zhodnotí umístění meningeomu.
Přejí pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: