Meningitida

Dobrý den, v červnu letošního roku jsem prodělala zánět mozkových blan virového původu. Potíže přetrvávají a mám pocit že za to mohou dutiny. Přibližně od ledna do dubna mě dutiny trápily (předtím kašel) měla jsem dvoje atb a už jsem myslela že mě pošle na ORL na sekání, ale nakonec jsem začala hustě smrkat, takže jsem nikam nešla. Pak jsme odjeli k moři a po návratu tohle. Ucpaný nos mám však stále více či méně a jakmile mě v létě nebo i teď ofoukne tak okamžitě pocit hlavy na prasknutí a ucpaný nos. Bez šátku nemůžu vylézt. Jak se mi to zhoršilo v létě - to mi bylo i špatně od žaludku a špatně se mi dýchalo poslali mě z infekčního na ORL a tam mi doporučili vyndat nosní mandli, opravit nosní přepážku a skořepy. Myslíte že to pomůže??? Jsem už zoufalá! Přitom na magnetické rezonanci prý bylo vše v pořádku a rtg ukazuje jen lehce zúžené dutiny, ale já vím že tam prostě nějaký "bordel" je! Normální rýmu už jsem neměla věky! Když smrkám tak pokaždé zasmrádlý hlen žlutozelené barvy a konzistence lepidla. Myslím si, že v tom vedru to to sluníčko vytáhlo plus k tomu mám počínající spondylósu krční páteře což třeba také zpomalilo tok míchy do mozku. Je to možné??? Jsem objednána na fyzioterapii a poté rehabilitace, ale stále mě trápí ty dutiny a celkové obtíže. Jsou dny kdy je relativně vše ok, ale pak najednou pocit těžké hlavy, zimnice bez teploty, brnění rtu nebo prstů na ruce- vždy pravá strana, citlivost na zvuky a únava bez příčiny. Nikdy jsem nic moc neřešila když mi něco bylo zalezla jsem pod duchnu a vše ok, ale tohle nedávám! Zkrátka jako by se o mě ten zánět m. blan pokoušel tak nějak pořád. Ještě doplním - imunologické vyšetření imunita v pořádku. To že přesnou diagnózu neznám je na tom nejhorší! Brufen přece nemůž brát do smrti. Předem moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den. Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michaelo, Po zánětu mozkových blan může někdy trvat i měsíce, než se člověk dostane opět do kondice. Mohou být i bolesti hlavy. Ty mohou mít ale i další příčiny například i blokády krční páteře. Pokud se vrací potíže s výtoky z nosu, tak toto ale s proběhlým zánětem mozkových obalů a změnami na krční páteři jistě nesouvisí. Bude vhodná kontrola další na ORL, provést i vyšetření hlenu mikrobiologicky a ev nasadit cíleně antibiotika. Pokud je opravdu v oblasti nosu nějaká překážka, může být příčinou opakovaného zánětu v této oblasti. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Články: Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Zanícení poranění bývá...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Články: Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Po přečtení příbalového...
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Dětské astma: závod o čas
Články: Dětské astma: závod o čas
Možná to znáte z vlastní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: