Meningitida

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možno se nakazit od člověka, který se nakazil zánětem mozkových blan (nejspíše bakteriálním) na začátku října tohoto roku, léčil se a nyní je již téměř měsíc doma (29.11.) a chodí normálně mezi společnost, ale má neustálé bolesti hlavy, migrény(což je asi po léčení normální) ?

Odpověď odborníka:

U bakteriální meningity zaláčené antibiotiky nákaza možná není. U virové meningitidy po 2 měsících léčby je také nákaza nepravděpodobná. Řada pacientů po odléčení zánětu mozkových blan mívá obtíže i několik měsíců, nejdená se tedy o výjimečný stav.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x