Meningoencefalitis

Dobrý den, je mi 32 let a cca před dvěma měsíci jsem prodělala příušnice, během onemocnění jsem měla silné závravě, zvracení a nystagmus. Byla jsem hospitalizována a diagnoza zněla parotitická meningoencefalitida. Zároveň mi bylo provedeno CT mozku a magnetická rezonance, obojí bez nálezu. EEG s výsledkem abnormální záznam se smíšeným ložiskem Flat-T sin, které je staršího data. Byla mi provedena i lumbální punkce, v propouštěcí zprávě stojí: v likvoru prokázána přítomnost intrathekální oligoklonální syntézy IgG - ještě zkompletujeme. Nicméně tato kompletace již ve zprávě není. Jen je tam zmínka, že byl v likvoru nalezen aseptický zánět. V současné době, dva měsíce po prodělání nemoci ještě nejsem stoprocentně v pořádku, občas se mi točí hlava a špatně spím, občas mi mravenčí levé stehno a hýždě, někdy cítím po námaze bolest v této končetině, ale prý je jedná o dráždění po lumbální punkci. Tento stav je prý po encefalitidě normální, normalizace prý trvá i půl roku. Můj dotaz zní: magnetická rezonance a CT bylo v pořádku, je i přesto možné aby se jednalo o počínající roztroušenou sklerozu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Jano. Pravděpodobnost,že máte roztroušenou sklerozu je stejně malá jako u kteréhokoliv zdravého člověka v populaci. S pozdravem a :-) Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: