Meningokok streptokok

Syn měl bolest v krku a po výtěrech na ORL mu byl zjištěn meningokok dostal antibiotika na přeléčení,ale už mu vubec nic nebylo.celá rodina musela také na výtěry a mě zjistěn streptokok.Dnes jsem dostala antibiotik a přitom mě neni vubec nic,kdyby se nedělali výtěry kvuli synovi ,tak to ani nezjistíme.Zajímalo by mě kde jsme k tomu mohli přijít a je to normální.Já vlastně vůbec nemarodím.

Odpověď odborníka:

Zcela normální to samozřejmě není,ale úplná vzácnost také ne.Bakterie nás provázejí,rozhodnutí o potřebě léčby je založeno spíše na množství,než na zjištění prosté přítomnosti.Zvážení vhodnosti aplikace antibiotik je v kompetenci ošetřujícího lékaře,který zná celkový stav pacienta.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: