Meniskus

Dobrý den, mam rok po operaci menisku (subtotalní meniskektomie). Chci se zeptat zda se s takovou diagnozou dá dale provozovat fotbal? Součastně při rekonvalescenci asi 4 mesíce po operaci mi po výskoku a následném dopadu na zem začalo píchat v koleni. Paní doktorka mi řekla, že se mi hnul vnitřní vaz dá se toto spravit hilterapii, kterou mi doporučila jako poslední variantu? Na koleno mi i predepsala ortézu s bočními výstuhami. Koleno i s ortézou v zátěži píchá uvnitř kolene na vnitřní straně. A poslední dotaz jak dlouho muže takové koleno vydržet bez artrozy? Děkuji moc za odpovědi

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Fotbal se provozovat dá, ale uspíšíte si vznik arthrosy. Další otázkou je stav Vašich chrupavek , je nutno se informovat u operatéra, pokud nejsou chruapvky v dobrém stavu pak Vám odstranění menisku potíže neodstraní, pouze se zmírní. Co je hilterapie nevím, Pokud jsou oškozené chrupavky na vnitřnístraně koelne orétza Vám nepomůže . Jak dlouho koelno vydržří bez arthrosy nelze bez bližších informací odhadnout. Závěr : je nutné se informovat u operatéra o celkovém stavu kolene a od toho může odhadnout další vývoj.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: