Meniskus

Dobrý den,od XI/06 mám problémy s kolenem-voda.Po 4.punkci VII/07 mi byl udělán rtg a následně MR kolene (bylo zhodnoceno jako leze II obou menisků.Nicméně lékař pokračoval v punkcích.Nakonec jsem si nechala na vlastní žádost udělat v I/09 AS. Výsledek:AS synovectomie gen. l. dx.part.Prý vše je v mezích normy a nebyl mi roveden vlastně žádný zákrok. Nyní po dalších problémech se na MR IX/09 kdy už jsem bolestí nemohla chodit zjistilo, že mám rupturu zadního rohu mediálního menisku III.st. a radiální fisura střední části laterálního menisku III.st.rozsáhlá synovitida.... Myslím si, že tent stav III.st jsem si způsobila právě díky tomu, že nikdo nic nepodniknul včas, dokud se jednalo o II.st. poškození. Takže vlastně po půl roce kdy mi byla provedena AS půjdu na další operaci.Myslíte, že se to mu dalo zabránit? A že bude možno zachránit část menisku, nebo bude muset celý pryč?Četla jsem, že potom vzniká artroza (pokud menisky chybí).Děkuji Jolana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vyšetření nepotvrdilo postižení, musíte mu věřit, zpětně už nikdo nic nezjistí. Při poruše menisku se opravdu celý raději odstranuje, arthrosa sice nastoupit může dříve, ale pokud budete mít přiměřenou tělesnou hmostnost a budete zatěžovat kloub také přiměřeně, jíst zdravou a vyváženou stravu, atrosa se předčasně dostavit nemusí. Předem vám ale nikdo nic neřekne, to není v ničích silách ani schopnostech. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: