Meniskus

Jsem pravidelným uživatelem stránek uLékaře .cz,které hodnotím vysoce pozitivně.Mám dotaz:Mému švagrovi (bratru mé ženy) je již 87 let.Jinak poměrně zdravý člověk,který má jen mírnou arytmii má nyní problém.Má prasklý meniskus kolena,což mu zjistili roentgenem v nemocnici v Pardubicích.Má přijít opět na kontrolu za měsíc.Je nějaká možnost v tomto pokročilém věku,kdy operace v narkóze je riskantní,aby se jeho zdravotní stav v tomto problému zlepšil např.medikamentózně nebo v klidovém stavu?Švagr má totiž chalupu a nemožnost pohybu je pro něj dost problematická.Děkuji za laskavou odpověď.

Odpověď odborníka:

Prasklý meniskus je potřeba řešit operací.Není nutná v tomto případě narkoza,operaci je možno provést v tzv.svodné anestezii,což je umrtvení pouze dolní končetiny.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže
Články: Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže
Počátky očkování jako...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x