Menopauza

Dobrý den.V srpnu mi bude 46 let.Posledni menstruaci jsem měla letos v unoru.Ani po Agolutinu 1 amp. i.m. nic.Minulý týden mi byly odebrany ženske hormony.Lékař mi sdělil,že mi hormony vyhasínají a že se mám rozhodnout jestli chci užívat hormonální terapii.Já si myslím,že bych ještě alespoň několik let měla.Moje maminka měla přechod až kolem 54 let.Co si myslíte,měla bych užívat hormonální terapii??? Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přiznám se že jsem příznivec HRT( hormonální substituční terapie). i přes některá negativa je celkově pro ženy v dnešní době jejich užívání velikým přínosem, doporučuji nějakou formu hormonů nasadit- v tom vám poradí váš lékař.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: