Menstrace po vysazení antikoncepce

Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci, brala jsem ji 5 let. Den před menstruaci jsem měla migrénu, bolely mě záda, břicho, ruce, nemohla jsem normálně fungovat. Dnes jsem to dostala a bolí mě stále hlava, křečovitě mě bolí břicho a hlavně záda. Je něco co by jste mi k zmírnění bolesti doporučili? Mám se raději k antikoncepci vrátit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučil bych použít antiflogistika například Ibalgin či Aulin. Pokud jste při užívání antikoncepce měla potíže s dysmenorrhoeou menší, tak je to pak otázka toho jak častá a silná je Vaše migréna. Osobně bych doporučil vrátit se k antikoncepci, a to v tzv. kontinuálním režimu, kdy žena nedodržuje pravidelné lunární cykly ( ať už v režimu 21+7 či 24+4 ), ale medikuje třeba 63 resp. 72 tablet v kuse ( nebo i více ) a pauza je až poté a menstruuje tedy 3-4x ročně.

MUDr. Hynek Kudělka, MBA
MUDr. Hynek Kudělka, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: GYNET GROUP Centra ambulantní gynekologie a porodnictví: Ostrava-Zábřeh - Výškovice - Havířov - Karviná - Orlová

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: