Menstrace po vysazení ha

Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila, paní doktorko. Poslední menstruaci jsem měla 27.-30.6.2011. MS byla po dobrání HA. Další pilulky již neberu, chceme druhé dítě. Ovulace dle mého názoru proběhla, ale nemohu určit přesně, pouze dle bolesti. 15.a 16.7. jsem dva dny mírně špinila - tmavá krev nebo průsvitný hlen s příměsí tmavé krve. Menstruaci jsem dodnes nedostala, mám již 17 dnů zpoždění a TT je negativní. Myslíte, že 2 dny špinění mohly být menstruace? Jak posupovat dále, když menstuce nebude přicházet? Chtěli bychom druhé dítě, je nějaká léčba (injekce) možná už nyní nebo je třeba vyčkat, až se mentruace sama objeví. První dcera se zadařila hned první měsíc po vysezení HA, takže probklémy s menstruací jsem po prvním vysazení HA neřešila :-) Můj gynekolog má teď 3 týdny dovolenou, tak bych se ráda zeptala na váš názor. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 2 dny špinění, jak je popisujete, patrně nelze posoudit jako menstruaci. Po skončení užívání antikoncepce může amenorrhoea trvat až 3 měsíce, toto se vyskytuje asi u 2% žen, které antikoncepci vysadí. Vyčkejte tedy zmíněné 3 měsíce, pokud se do té doby cyklus neupraví, vyhledejte gynekologa k řešení problému.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x