Menstruace

Dobrý den, ráda bych se informovala. Už více než rok beru antikoncepci Lunafen. Prášek si beru každý den večer kolem půl deváté. Nyní jsem v neděli dojedla plato a dnes je čtvrtek a menstruace se pořad nedostavila. Prášek jsem si nezapomněla žádný den vzít, jen jednou v půlce plata, jsem si vzala prášek až v jedenáct večer. V pátek jsem měla s přítelem nechráněny pohlavní styk, ale vše proběhlo tak jak mělo. Vždy se mi menstruace dostaví nejpozději do třetího dne od skončení užívání plata. Chtěla jsem se zeptat, zda to může opravdu vypovídat o mě gravidite nebo zatím nemám stresovat. Miminko neplanujeme s přítelem. Mam ještě menší poznatek, když si zavedu tampón nebo si tam strim vatovou tyčinku, tak vždy je to trochu od krve. Je to jako by to neslo ven z těla. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud jste skutečně užívala antikoncepci pravidelně, tak pravděpodobnost, že byste mohla být těhotná, je skutečně minimální. Proto tedy nestresujte a začněte další platíčko používat zvykle, po 7 denní pauze. Ohledně krvácení při zavádění tamponu - může se jednat o drobné krvácení z děložního čípku. Předpokládám,že na pravidelné kontroly na gynekologii chodíte. Při těchto kontrolách prohlížíme čípek pod mikroskopem (kolposkopem ) a odebíráme stěr. Bylo by tedy vhodné čípek vyšetřit ( ev. spojit i s UZ ) a dle toho pak domluvit další postup.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Články: Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Kolik mužů prošlo vaší...
S kvasinkovou infekcí u dítěte zatočíte správnou výživou
Články: S kvasinkovou infekcí u dítěte zatočíte správnou výživou
Zapálená kůže na dětském...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Gynekologické operace
Články: Gynekologické operace
Gynekologie patří mezi...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: