Menstruace

Již přes 2 měsíce mě trápí hnědý výtok a občas se objeví i krvácení. Nejsem schopna rozeznat, kdy se jedná o menstruaci, protože krev se mi objevila jen na jeden nebo dva dny a v malém množství. Gynekolog mi předepsal po zběžné prohlídce lokální atb Macmiror complex s tím, že příčina mých potíží může být různá, na zánět to prý nevypadá a snad globule zaberou. Ultrazvukem jsem vyšetřena nebyla. Po dobrání globulí mi výtok na 2 dny ustal, avšak pak se objevil znovu, spolu s lehkým tlakem v břiše jako při menstruaci. Začala jsem krvácet a vyšel ze mě nezvykle velký kus tkáně červeno bílé barvy, tvarově připomíná váček (viz příloha). Mohlo se jednat o samovolný potrat a mohl hnědý výtok souviset s případným těhotenstvím? Budu ráda za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Na otázku spontánního potratu vám neodpovím, musela bych znát více informací, tj. jaký jste měla těhotenský test, jakou máte hladinu těhotenského hormonu, který i po potratu zůstává několik dní vysoký. Musela by se odebrat krev. Spíše se mi ve vašem obrázku jeví sražená krev, která může při menstruaci být, kdy se s krví odlučuje i narostlá sliznice v děloze. Nevím, zda máte antikoncepci či nikoliv, zda míváte menzes pravidelné či z odchylkami atd. Osobně si myslím, že lékař postupuje správně, že pokud při kontrole nebude zlepšení vám UZ udělá, že vám odebere v případě nejasností krev, protože opravdu příčina potíží může být různorodá. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x