Menstruace

Mám na Vás žádost o radu, od vysazení hormonální antikoncepce cca po 10 letech z duvodu pplánovaní miminka se mi nevrátil cyklus, 6 měsíců nemám menstruaci, můj lékař to začal před 3 týdny řešit injekcí na vyvolání menstruace, bohužel neúspěšně příští týden bych měla jít na další. Je mi 27 let a pravidelné vyšetření mám v pořádku. Bojím se že tyto injekce mě můžou rozhodit na internetu se o tom dost píše. Byl jste prosím tak laskav a poradil mi jak by jste v tomto případě postupoval Vy? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

10 let užívání antikoncepce v mladém věku je velmi dlouhá doba. Občas se může stát i taková nepříjemnost, že sliznice dělohy nenarůstá, proto se ani není co odlučovat a proto nekrvácíte. Bohužel lékař má v tomto případě jen dvě možnosti. 1. buď čekat a nedělat nic a doufat, že menstruace a cyklus příjde a vy budete moci otěhotnět (ale jak dlouho čekat?, to nikdo neví, byla byste ochotna čekat další měsíce a eventuálně se menstruace a dítěte vzdát?), 2. pomoci vám dostupnou léčbou a to zvolenými injekcemi. Nevím, co píšou na internetu a jak dál by vás mohli injekce rozhodit. Vaše hormony již jsou pravděpodobně rozhozeny, utlumeny a to dlouhodobým užíváním antikoncepce. Poradila bych vám ještě, abyste si nechala vyšetřit krevní obraz, štítnou žlázu a poradila se v nejbližším reprodukčním centru. Hodně štěstí. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: