Menstruace

Dobrý den,je mi 47let,mám prolém s nepravidlnou menstruací,užívala jsem klimonorm,ale silně jsem krvácela,dostala jsem Trisquens,mám strach ho užívat,léčím se s vysokým tlakem,silné astma a jsem po uraze hlavy.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sice váš věk není nijak vysoký, ale některé ženy v tomto období již mohou mít příznaky menopausy. Proto by vám lékař měl vyhotovit hladiny ženských pohlavních hormonů ve vaší krvi - tzv. hormonální profil a poté teprve uvažovat o nějaké konkrétní léčbě nebo dodávání hormonů do těla. Navštivte gynekologa a ptejte se jej cíleně na tento problém - menopausa a hormony " na míru". Můžete se také informovat na takzvané fytoestrogeny (článek o nich ,http://www.ulekare.cz/clanek/fytoestrogeny-v-boji-proti-osteoporoze-radeji-v-prirozene-forme-6533?search=menopausa&from=0 , jsou to látky z přírody, které mohou pomoci vyrovnávat nerovnováhu žen. pohl. hormonů v těle, ale nejprve byste měla vědět, jak na tom jste. Také strava je v tomto ohledu důležitá, zažadit soju, hodně ovoce a zeleniny a vitaminů....Tyto fytohormony jsou šetrné a kupují se v lékárně, neůčinkují ovšem již na větší hormonální chybění, pouze v počátku potíží. Poradte se tedy s gynekologem, co by bylo pro vás nejvhodnější. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x