Menstruace

Dobrý večer, psala jsem Vám ohledně menstruace -------------------------------------------------------------------------------- Dotaz od: Karla | Publikováno: 3.5.2012 Dobrý den, mám dotaz ohledně menstruace. Když jsem dobrala plato antikkoncepce potřebovala jsem menstruaci oddálit, tak jsem načala nové platíčko a brala prvních 7 prášku. Poté jsem měla menstruaci. Dobrala jsem celé platícko antikoncepce, ale menstruaci jsem stále nedostala. je možné že se mi jen po 3 týdnech braní prásků nedostaví? děkuji Odpověď odborníka: Dobrý den, užila jste po menstruaci skutečně celé platíčko, nebo jen zbylé tabletky z načatého platíčka? Pokud nevyužíváte celé platíčko, nemůžete se spoléhat na antikoncepční účinek. I při bezchybném užívání antikoncepce dochází obvykle k zeslabení a u některých žen až k vymizení menstruačního krvácení. Menstruace se také nemusí dostavit ihned po poslední tabletce, ale třeba čtvrtý, pátý den pauzy. Pro případ, že se menstruace nedostaví ani v následujících dnech doporučiji provést těhotenský test. Proto jsem se dále chtěla zeptat. Moje ženská lékařka mi řekla, at doberu platícko to je 3 týdny a pak at mám opět týden pauzu na menstruaci. Mezitím jsem neměla žádný sexualni vztah...i tak je možné že bych mohla utěhotnět?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte sexuální styk, nemůžete otěhotnět.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: