Menstruace

Dobrý den, omlouvám se ale trápí mě jedna věc. Přítelkyně brala antikoncepci, pak ji vysadila a normálně měla menstruaci, pak vse bez problemu, ale kdyz to ted ma dostat, tak se porad nic nedeje, a trva to uz tyden a dva dny, muze to byt kvuli te antikoncepci? je ji 18let. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud přítelkyně po sedmidenní přestávce pokračovala v užívání dalšího platíčka antikoncepce, nemusí se nic dít. Některé druhy HAK potlačí pravidelné krvácení. Na druhou stranu i přes užívání antikoncepce může dojít k otěhotnění ( i když velice vzácně+ pravděpodobnost ovšem stoupá, jestliže se vynechá (vynechají) tableta nebo jestliže se nedodržuje doporučené časové rozmezí pro užívání, nebo pokud se vyskytne zvracení nebo průjem nebo pokud se užívají některá antibiotika nebo třezalka tečkovaná atd.) a i při užívání HAK může přijít hormonální porucha, která se projeví vynecháním menstruace. Proto je vždy lepší pro jistotu vyhledat gynekologa, aby zkontroloval stav.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: