Menstruace

Dobrý den pane doktore, před 4 roky jsem rodila, menstruace se mi vrátila po 1.5 roce, po ukončení kojení. Od začátku probíhala takto: 3 dny normálně, pak třeba 2 dny nic, pak jeden den slabé krvácení nebo jen špinění, pak zase třeba 1 den nic. Krev postupně tmavla až skoro do černa. Prostě jako by tam ta menstruační krev zůstala a pak se postupně dostávala ven. Končilo to ovulací. Čekala jsem asi rok, jestli se to upraví, absolvovala několik ultrazvuků - vše v pořádku, také různé testy na bakterie, chladymie atd. vše ok. Pan doktor doporučil antikoncepci aspoň na půl roku. Brala jsem Katyu. Hned první menstruace při Katye úplně v pořádku 4-5 dní, prostě normální. Nyní ale po vysazení, zase první menstruace jako předtím rozcouraná. Nechtěla bych brát antikoncepci trvale, měla jsem po ní vyšší tlak,bolavé prsa a jiné negativní projevy. Také prostě nechci trvale "dopovat" tělo hormony, pokud to není opravdu nutné. Mám nějakou další možnost? Nějaké další vyšetření? Vadí, pokud v těle zůstává menstruační krev takto déle? Co je menší zlo? Vždycky jsem dala spíš na přírodní metody a snažím se žít zdravě a to že bych měla brát antik.opravdu dlouho mě děsí.... Je mi 33 let. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud celková doba nepřekročila 7 dní je možno považovat takovýto cyklus za normální, jinak antikoncepce bych se na vašem místě nebál, jsou na trhu nízkodávkované preparáty. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Teplo si poradí se ztuhlými klouby, chlad zase se zánětem
Máte nemocné srdce? Sledujte příjem tekutin
Články: Máte nemocné srdce? Sledujte příjem tekutin
Pít hodně, nebo spíše málo...
Kouření v těhotenství
Články: Kouření v těhotenství
Při kouření dochází k...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Články: Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Prodělání infarktu významně...
Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Články: Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Většina lidí má osteoporózu...
Máte divertikulózu? Nebojte se ořechů ani popcornu
Články: Máte divertikulózu? Nebojte se ořechů ani popcornu
Ořechy a kukuřice – podle...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Články: Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Zajímalo vás, jak závisí...
Alergie na kakao? Vzácná
Články: Alergie na kakao? Vzácná
"Potrava bohů" – tak...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x