Menstruace a nová antikoncepce

Dobrý den, dříve po dobu cca dvou let jsem brala antikoncepci Minerva. Všechno v pořádku, žádné špinění, menstruace vždy 3. den po dobrání platíčka. Teď mi můj lékař změnil antikoncepci na Foxinette. Jsem u 15 tabletky a už druhý den slabě krvácím. Menstruaci mám dostat asi až za týden. Trvá to už druhý den a já jsem nervózní z toho, že je něco špatně. Před třemi týdny jsem měla pohlavní styk. Můžu být těhotná? Mám antikoncepci vysadit a požádat o jinou nebo to postupně přejde? Nemůže to být také stresem? Děkuji za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste začala užívat antikoncepci po delší pauze, může se toto špinění objevit, zejména v prvních 2-3 cyklech užívání. Neznamená to snížení účinku antikoncepce. Určitě antikoncepce nevysazujte. Špinění může být také způsobeno nepravidelností užívání tablet, i přílišný stres může špinění ovlivnit. Pokud jste v poslední době neabsolvovala preventivní gynekologickou prohlídku, zajděte na toto vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
foxinette | Od: misa | 6.6.2012 10:27
dobry den,je mi 31let a poslednich
pet let jsem zadnou HA
neuzivala.Menstruaci jsem vzdy
mela 4 dny a na den stejne.Ted
mam nove HA foxinette a dnes
mam 15tou tabletu.Prvni den
menstr.jsem vzala prvni tabletu a
od te doby to porad mam.A
hodne.Navic me stale velmi boli
podbrisek a prsa,ktera se mi pekne
zvetsila.Kdysi jsem bravala
mercilon a marvelon.Vratim se k
nim.Tahle HA je nanic.Akorat na
to,ze uz mam 15dni menses.A diky
tomu i naladu na nic,ptz.je to
otrava.Kdo vahate,nekupujte si ji.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: