Menstruace a otěhotnění po ha minervě

Dobrý den :) Je mi 17 let a chtěla bych se zeptat jestli je normální dostat menstruaci 5 den po skončení platíčka Minerva, beru jí 8 měsíců (ve čtvrtek beru poslední prášek a v uterý dostanu menstruaci. jednou dokonce 6 den.) A ještě bych se chtěla zeptat,Slyšela jsem, že po dlouhodobém užívání HA může být žena dlouho nebo uplně neplodná? A nebo, když máte stálého přítele a chcete s nim mít miminko, tak si tělo zvykne,aby ho nepřijmalo a potom s nim nemůžete otěhotnět a je doporučené změnit partnera kvůli otěhotnění? Je to pravda? A hrozí kvůli dlouhodobému užívání např. potrat, neplodnost nebo nemoc dítěte? Moc děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

dobrý den,co jste napsala jsou informace, které nejsou všechny úplně podložené.pokud jste zcela zdravá, není problém.cyklus naběhne během měsíce či dvou po vysazení a pokud byl pravidelný před nasazením antikoncepce, bude i po vysazení. plodnost to samé.na druhou stranu je rozdíl, když Vám je 25 let a kdzž Vám je 35let(to může být plodnost snížená fyziologicky)změna partnera je doporučena jen v případě,že Vám nefunguje vztah:) ne kvůli protilátkám proti spermiím.tím bych se ne vašem případě nezabývala. dlouhodobé užívání nemá negativní účinky na plod.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: